log in
Inloggen
BudsyS
mail

info@mbm-systems.nl
telefoon

020 - 41 85 177
Uw online
bouwkosten adviseur
Bel snel: 020 - 418 51 77

Communicatiemodel

Een BudsyS-abonnement betekent niet alleen dat u altijd en overal over de laatste prijsinformatie beschikt, het is tevens een communicatiemiddel tussen opdrachtgever en overheid, ontwerper en bouwer. Het gegeven dat niet alleen op budgetniveau wordt gecommuniceerd, maar daarnaast ook een gedetailleerde raming wordt geleverd, maakt dit model uitermate geschikt voor bijvoorbeeld keten-integratie en projectontwikkeling in bouwteamverband. BudsyS is budgetteren en begroten in een online toegankelijk en transparant model en past daarmee goed bij het BIM-principe. Zie ook Het Nieuwe Planproces voor meer informatie over hoe BudsyS in te zetten als communicatiemodel en kom in contact met andere gebruikers via het gebruikersoverzicht.

Actuele bouwkosten, marktverhoudingen en prijsontwikkelingen

Actuele kostenbestanden en prognoses van prijsontwikkelingen: alles is direct online toegankelijk. Ideaal voor de budgetbeheerder, het ontwerpbureau of de marketingafdeling. De verhoudingen op de aanbestedingsmarkt worden weergegeven middels de marktgrafiek. In deze grafiek worden verschillende aanbestedingsvormen (meervoudige en enkelvoudige aanbestedingen; bouwteamverbanden; ketenintegratie) tegen elkaar uitgezet.

Een-op-een besteding: is de aanbieding marktconform?

Met de gegevens uit de marktgrafiek en de onafhankelijke calculatie van de bouwkosten die u eenvoudig met BudsyS maakt, kunt u voor elke aanbieding die u krijgt (of zelf doet), bijvoorbeeld bij een-op-een verkeer zoals in een bouwteam, toetsen of deze marktconform is.

Nul-metingen: het meten van de effectiviteit van ketenintegratie

BudsyS biedt tevens de mogelijkheid tot het vaststellen van het resultaat/succes van een samenwerkingsverband. Een 'nul-meting' is daarbij cruciaal. Het prijzenbestand van MBM Systems gaat uit van een 'meerjarige trendlijn,' een prijspeil dat hoort bij een markt in evenwicht, zonder extreme schommelingen. Bij projecten in ontwikkeling vindt de werkelijke prijsvorming immers niet in het heden, maar in de toekomst (vaak na 1 à 2 jaar) plaats. De nullijn en het budget zijn derhalve gebaseerd op deze langjarige houdbaarheid. Door de gerealiseerde kostprijs te vergelijken met de nul-meting en de budget-afspraken kan de efficiëntie van het samenwerkingsverband worden gemeten. Meer over ketenintegratie.Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op